Tema: Fra træ til tekstil

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til træ-tekstilernes fordel.

 

Svenskerne skal klædes i træ

Rødder og grene skal erstatte bomuld, hvis det står til to svenske professorer. Det klimavenlige potentiale er stort og kan samtidig gøre Sverige selvforsynende med tekstiler.

Bæredygtigt tøj starter i skoven

Initiativet “Forests for Fashion” sætter fokus på bæredygtigt modetøj lavet af skovens materialer.

Løbesko der vokser på træerne

Løbesko-giganten Reebok har netop præsenteret deres første plantebaserede sko, der afsætter et markant mindre CO2-fodspor end [...]

Bæredygtig t-shirt af birk og gran

En t-shirt lavet af træ og alger er så populær, at der er oprettet en venteliste for at få fingre i et eksemplar.

En helt ny form for træsko

Er du typen, der elsker både bæredygtighed, sneakers og at have træ på fødderne? Så er ”The Plant Shoe” lige noget for dig.

Innovativ proces forvandler træ til tekstiler

Tekstiler af træfibre står over for et nyt gennembrud.

Chanel skaber kollektion af træ

Modehuset Chanel har i år sat fokus på træ i deres forårskollektion. Det er den anerkendte designer Karl Lagerfeld, der står bag den unikke kreation.

Træpanelet 7: Tekstiler af træ bliver kæmpestort engang

Tekstiler lavet af træ, som f.eks. viskose, lyocell og modal, har et langt bedre miljøregnskab end bomuld. Samtidigt er det [...]

Fra skov til skørt

Finske forskere laver tøj ud af skov, pap og gamle aviser.

Træ skal gøre modebranchen grønnere

Et enormt vandforbrug, pesticider og oliebaserede, syntetiske fibre er alle med til at give modebranchen et dårligt ry. Men [...]

Træsko i nye klæder

Mange forbinder nok træsko med havearbejde og hospitaler, men træsko kan også være lette, lækre og bæredygtige hverdags- og kondisko.

Svenske giganter vil lave stof af træ

Med IKEA og H&Ms samarbejde om Treetotextile bliver der måske for alvor skruet op for produktionen af træ-baserede tekstiler.

Fremtidens tøj er af træ

Træ til beklædning får en overraskende og ny betydning når et forskningsprojekt i Sverige skal undersøge muligheden for at øge anvendelsen af træ til tekstiler.

Fyrrens kogler inspirerer til intelligent tøj

Fyrkoglerne har givet forskere gode ideer så soldaterne og alle andre ikke bliver for varme når de arbejder med jakken på.

Træ bliver til tøj

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til [...]

Tag finér på til fest

Næste gang du skal i byen skal du måske overveje en kjole af finér. Nederdel og top af finérer af ahorn, ibenholt, eg og [...]

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×