Tema: Fra træ til tekstil

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til træ-tekstilernes fordel.

 

Cirkulær tøjproduktion med træ som medspiller

Tøjkæden Bestseller og den svenske skovejerforening Södra er gået sammen om at skabe en ny kollektion af tøj, som er lavet af træcellulose og brugt tekstil.

Tøj af træ gavner mere end du tror

Tøj lavet af træfiber er ikke kun gavnligt for miljøet. Det vil også have en gavnlig virkning på verdens fødevareproduktion, [...]

Svenskerne skal klædes i træ

Rødder og grene skal erstatte bomuld, hvis det står til to svenske professorer. Potentialet er stort og kan samtidig gøre [...]

Tekstilfibre vokser da i skoven

Initiativet “Forests for Fashion” sætter fokus på modetøj lavet af skovens materialer.

Løbesko der vokser på træerne

Løbesko-giganten Reebok har netop præsenteret deres første plantebaserede sko, der afsætter et markant mindre CO2-fodspor end den traditionelle løbesko.

T-shirt af birk og gran fra bæredygtigt skovbrug

En t-shirt lavet af træ og alger er så populær, at der er oprettet en venteliste for at få fingre i et eksemplar.

En helt ny form for træsko

Er du typen, der elsker både tanken om en bæredygtig fremtid, sneakers og at have træ på fødderne? Så er ”The Plant Shoe” lige noget for dig.

Innovativ proces forvandler træ til tekstiler

Tekstiler af træfibre står over for et nyt gennembrud.

Chanel skaber kollektion af træ

Modehuset Chanel har i år sat fokus på træ i deres forårskollektion. Det er den anerkendte designer Karl Lagerfeld, der står [...]

Træpanelet 7: Tekstiler af træ bliver kæmpestort engang

Tekstiler lavet af træ, som f.eks. viskose, lyocell og modal, har et langt bedre miljøregnskab end bomuld. Samtidigt er det [...]

Fra skov til skørt

Finske forskere laver tøj ud af skov, pap og gamle aviser.

Træ skal gøre modebranchen grønnere

Et enormt vandforbrug, pesticider og oliebaserede, syntetiske fibre er alle med til at give modebranchen et dårligt ry. Men nytænkning med træfibre og andre grønne tiltag skal gøre branchen mere bæredygtig og miljøvenlig.

Træsko i nye klæder

Mange forbinder nok træsko med havearbejde og hospitaler, men træsko kan også være lette og lækre hverdags- og kondisko.

Svenske giganter vil lave stof af træ

Med IKEA og H&Ms samarbejde om Treetotextile bliver der måske for alvor skruet op for produktionen af træ-baserede tekstiler.

Fremtidens tøj er af træ

Træ til beklædning får en overraskende og ny betydning når et forskningsprojekt i Sverige skal undersøge muligheden for at [...]

Fyrrens kogler inspirerer til intelligent tøj

Fyrkoglerne har givet forskere gode ideer så soldaterne og alle andre ikke bliver for varme når de arbejder med jakken på.

Træ bliver til tøj

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til træ-tekstilernes fordel.

Tag finér på til fest

Næste gang du skal i byen skal du måske overveje en kjole af finér. Nederdel og top af finérer af ahorn, ibenholt, eg og valnød monteret på ruskind og læder.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×