Tags: ,

Løbesko der vokser på træerne

0

Løbesko-giganten Reebok har netop præsenteret deres første plantebaserede sko, der afsætter et markant mindre CO2-fodspor end den traditionelle løbesko.

Af -

Reebok ReeGROW – made with things that grow. Det lyder måske lidt tosset, men der er ikke for sjov, at milliardvirksomheden Reeboks nye løbesko er lavet af træ og planter i stedet for syntetiske materialer såsom plastik. Det er nemlig ikke længere forbeholdt små start-ups og dedikerede miljøforkæmpere at prøve at gøre verden grønnere.

Skoen, der bærer navnet The Forever Floatride GROW, indskriver sig i rækken af eksempler på tøj og sko lavet af træ- og plantefibre. En stigende fokus på klimaet og forbrugere, der ønsker mindre forurenende alternativer, skubber på udviklingen.

Sålen på Reeboks nye løbesko er lavet af naturgummi og olien fra castorbønner, og den stødabsorberende polstring stammer fra alger. Stoffet hen over vristen er produceret af eukalyptustræ.

Krav fra løberne

De senere år har der været meget fokus på, hvor godt det er for os mennesker at komme væk fra skærmen, op af sofaen og ud i naturen, og talrige danskere nyder da også at løbe, gå og cykle en tur i skoven. Mange der jævnligt kommer ud under åben himmel, nærer også et ønske om at passe på naturen.

Det gælder ikke mindst løbere, fandt Reebok ud af:

”Vores kunder fortalte os, at de ville have mere bæredygtige produkter, og især løberne har været højlydte og passionerede om dette emne. Vi vil gerne hjælpe løbere med at yde deres allerbedste og samtidig have det godt med de produkter, de bruger”, siger Reeboks Brand President Matt O’Toole til mediet Treehugger om baggrunden for den nye løbesko.

Virksomheden har brugt tre år på at udvikle skoen, som ikke måtte gå på kompromis med de kvaliteter, traditionelle løbesko tilbyder løberen – samtidig med at den skulle leve op til forbrugernes krav om bæredygtighed.

Den nye løbesko rammer efter planen handlen i efteråret 2020.

Kilde: Treehugger

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×