Chanel skaber kollektion af træ

0

Modehuset Chanel har sat fokus på træ i deres forårskollektion. Det er den anerkendte designer Karl Lagerfeld, der står bag den unikke kreation.

Af -

Haute Couture i træ

Forårsmoden byder i år på træ og finer. Materialerne er nemlig broderet ind i Chanels nye forårskollektion.

Det er den kendte designer Karl Lagerfeld, der står bag kreationerne, som er håndlavet ned til mindste detalje. Materialerne er valgt i bløde og afdæmpede farvetoner, idet Lagerfeld ønsker at skabe en naturlig og harmonisk kollektion, hvor naturmaterialer som strå og træ er i fokus.

Klassisk Chanel

På trods af det originale materialevalg er der ikke gået på kompromis med Chanels klassiske og stilrene design. De korte jakker med fyldige kurver komplementerer som altid flot de stilrene pencilskirts. Kollektionen er syet i klassiske farver fra den beige farvepalette.

“I det 20’ende århundrede blev Chanel kaldt dronningen af beige, men jeg har aldrig skabt en kollektion som denne, hvor de fleste af kjolerne er i beige”, fortæller Karl Lagerfeld.

Materialerne er lavet i hånden, da træpailletter ikke er en standard vare i langt de fleste modehuse

Måtte lave det hele selv

”Vi blev nødt til at lave alting fra bunden. F.eks. findes der ikke pailletter af træ, så dem skulle vi selv lave”, fortæller Lagerfeld.

“Jeg ved ikke engang hvordan de havde tålmodigheden til at skabe det. Jeg er fascineret, for det er nemt for mig at sige, lad os gøre det og lad os gøre det, men det er jo dem der må gøre det” fortæller Lagerfeld om sine syersker og assistenter, der har arbejdet hårdt for at skabe den unikke kollektion.

Han har arbejdet med meget forskelligt træ til sine kreationer og har derudover tilføjet krystaller og perler, for at fremhæve effekterne i tøjet, som er en del af hans forår-sommer 2016 Haute Couture kollektion.

“Kjolerne er meget behagelige”, fortæller Lagerfeld. “For det første er de åbne bagtil og derudover er de syet, så folk kan bevæge sig i dem”, fortsætter han.

Også kulissen var af træ

Modeshowet blev opført i Grand-palais i Paris, hvor der til fremvisningen var blevet skabt helt speciel kulisse, der fremhævede de enkle og rene linjer i designet. Kollektionen tro, var også kulissen opført i træ og hele showet sluttede af med, at modellerne og Karl Lagerfeld selv stod samlet i et stort forvokset dukkehus af træ.

Haute de Couture

Modeller og Lagerfeld afsluttede showet med samlet fremvisning i et forvokset dukkehus af træ. Foto: Chanel.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Fremtidens tøj er af træ

Træ til beklædning får en overraskende og ny betydning når et forskningsprojekt i Sverige skal undersøge muligheden for at øge anvendelsen af træ til tekstiler.

Træ bliver til tøj

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til træ-tekstilernes fordel.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×