Træ-batterier i dit smartwatch

0

Et forskerhold i Sverige har fundet ud af bruge træfibre til et elektrisk ledende materiale, der er både stærkt og billigt og kan bruges i let og fleksibel elektronik - fx i et smartwatch.

Af

Ved den Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Sverige har en forskergruppe, ledet af Max Hamedi på afdelingen for fiber- og polymerteknologi, skabt et nyt såkaldt kompositmateriale – et materiale der er sammensat af mindst to forskellige elementer for at frembringe specifikke materialeegenskaber.

Det nye materiale er udviklet ved at kombinere cellulose-nanofibre med MXene, som er et strømledende materiale. Træfibrene giver det strømledende kompositmateriale en robusthed, det ellers ikke ville have, samtidig med at det er fleksibelt. Derfor egner det sig til at lave kropsnære teknologier af, som vi kender fra fx Apples Smartwatch.

”Vores forskning vil på sigt hjælpe udviklingen af fleksible multifunktionelle energilagrende apparater på vej. Det vil sige batterier til en lav pris med en høj ydeevne”, siger Max Hamedi.

Hvornår batterierne i dit smartwatch kan udskiftes med dem af træ, melder forskergruppen ikke noget om.

Kilde: KTH

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.