Træ skal være et naturligt valg ved fleretagers byggeri i Danmark

0

Under titlen 'Netværket for Højhuse i Træ" fortsætter arbejdet med at gøre træ til et naturligt materialevalg ved fleretagers byggeri i Danmark. Netværket arbejder i regi af InnoBYG.

Af -

Tags:

Træ skal være et naturligt valg ved fleretagers byggeri i Danmark! Det er derfor nødvendigt med en vedholdende og samlende indsat blandt byggebranchens interessenter på området.

InnoBYG-spireprojektet ”Fleretagers træhuse i Danmark”, der blev opstartet i 2016 opnåede en stor tilslutning blandt byggebranchens parter. Efter spireprojektets afslutning er der arbejdet på at finde en model til at køre netværkets aktiviteter videre, hvilket er lykkes i regi af et fagligt netværk under InnoBYG. Netværket fortsætter således under navnet ”Netværket for Højhuse i Træ” med Teknologisk Institut som tovholder.

Netværkets mål er at gøre træ til et naturligt materialevalg ved fleretagers byggeri i Danmark. Netværkets fremdrift og resultater er i høj grad afhængig af de deltagende virksomheders bidrag til projektet, eksempelvis i forbindelse med afholdelse af workshops og gå-hjem møder, men også bidrag til konkrete aktiviteter og projekter med udspring i netværket.

Notater om brandforhold og State of the Art er klar

I forbindelse med InnoBYG-spireprojektet: Fleretagers Træhuse i Danmark – Er det muligt og hvad mangler? blev der blandt projektdeltagerne opsamlet erfaring gennem litteratur, workshops, interview, nationale og internationale studieture, som har dannet baggrund for udarbejdelse af to notater.

Netværk for højhuse i træ

State of the art

Giver en status for fleretagers træhusbyggeri worldwide, men med perspektivering i forhold til et dansk udgangspunkt. Der kan ikke bygges højhuse i træ på baggrund af notatet, men det skulle gerne kunne give aktører i byggebranchen en lidt bedre indsigt i, hvor man står i dag i forhold til anvendelse af træ i fleretagers træhuse.

Find notatet her

Brandforhold

Brandforhold i fleretagers byggerier med træ fremhæves ofte som en væsentlig udfordring, og som årsagen til at der ikke bygges træhuse højere end 4 etager i Danmark. Med dette notat har forfatterne forsøgt at beskrive, hvilke forhold der er vigtige at have fokus på, når brandsikring skal håndteres i fleretagers træhuse. Det pointeres samtidig, at der ikke er lovmæssige begrænsninger for at træhuse i Danmark, som er højere end 4 etager.

Find notatet her

Kommende aktiviteter

”Netværket for Højhuse i Træ” er allerede godt i gang og har planlagt årets første aktiviteter med studietur og workshop. Se mere nedenfor:

Netværk for højhuse i træKom med på studietur til Norge!

Den 27. – 28. marts 2017 har InnoBYG, i samarbejde med TRETORGET, arrangeret en studietur til Norge med mulighed for at se store trækonstruktioner og høre om fremtidens fleretagers træhusbyggerier i Norge.

Der vil bl.a. være besøg hos Moelven Limtre, hvor vi skal høre om nye store byggeprojekter, herunder Mjøstårnet, et 18-etagers træhusbyggeri, som forventes åbnet i december 2018.

Endelig vil der være et kort besøg på byggepladsen Moelven Park, hvor montering af modulbyggeri påbegyndes ved udgangen af februar 2017.

På dag 2 vil det være muligt at deltage i konferencen: Grønt Byggskifte.

Se program og tilmeld dig her

Netværk for højhuse i træWorkshop om højhuse i træ – hvad skal der til?

Den 4. maj afholdes workshop om højhuse i træ på Teknologisk Institut.

Det endelige program er under udarbejdelse og det overordnet emne for dagen er: Hvad skal der til for at træ bliver et naturligt materialevalg ved højhusbyggeri i Danmark?

Tilmeld dig her

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×