Træbaseret svamp er en ren oliemagnet

0

Det kan være en både besværlig og bekostelig affære at suge spildt olie op. Et nyt materiale lavet af cellulose fra træ gør nu den proces meget nemmere.

Af -

Store og små oliespild forekommer dagligt fra lastbiler, kraner, skibe, maskiner, biler og lagertanke. Den spildte olie påvirker miljøet, og det er både tidskrævende og dyrt at håndtere og bortskaffe olie på en sikker måde.

Nu har virksomheden Biosorbe sammen med forskere fra det tekniske universitet KTH i Stockholm imidlertid udviklet en slags svamp baseret på cellulose fra træ, som suger olie til sig. Det svenske biobaserede produkt absorberer olieudslip både på land og i vand.

Vandet renses på stedet

GreenAll, som produktet hedder, giver desuden mulighed for at rense og genbruge den opsugede olie i stedet for at brænde den af, som det ellers er kutyme. Det kan spare både tid og ressourcer – og er bedre for miljøet.

”Forestil dig, at der har været et olieudslip i et havnebassin. I dag fungerer det sådan, at en tankbil skal køres ud i havnen, hvor den står og suger olien op og derefter kører videre til et affaldsanlæg, hvor olien dumpes. Vores produkt kan i stedet rense vandet på stedet. Vi placerer vores produkt som et filter i en olietønde, tænder en pumpe og filtrerer derefter olien væk fra vandet. Vi sparer på den måde tid og energi ved at bruge vores bæredygtige produkt”, fortæller Lars-Erik Sjögren, som er en af parterne bag Biosorbe, til Skogsindustrierna.

Her kan du se en video af, hvordan GreenAll fungerer:

 

Kilde: Skogsindustrierna

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×