Træby tiltrækker studerende

0

Københavns største boligbyggeri i træ skal til efteråret stå færdigt på Nørrebro. 362 nye træstudieboliger skal bidrage til en grønnere byudvikling, samtidig med at de hjælper på den store mangel på studieboliger i hovedstaden.

Af -

En ny træby med 362 studieboliger åbner til efteråret på Nørrebro i København. Den innovative københavnske startup CPH Village har indgået et samarbejde med DSB om den nye træstudieby, som kommer til at ligge på DSB’s tidligere rangerterræn ved Bispebjerg station.

CPH Villages boliger er bygget i træmoduler, som er flytbare og på den måde bidrager til en fleksibel byudvikling.

Træbyggeriet forventes at få et CO2-aftryk, der er 50 procent lavere end ved traditionelt byggeri, fordi der er tale om et cirkulært byggeri med grønne materialevalg. Udregningen er foretaget med Statens Byggeforskningsinstituts beregner, LCA Byg. Nogle af de mange studerende, som København hvert år tager imod, får samtidig et sted at bo, der er noget mere SU-venligt end de fleste andre steder i storbyen.

”Jeg ser frem til at udvide samarbejdet med CPH Village, og det glæder mig, at vi på denne måde kan medvirke til, at flere studerende kan få en bæredygtig bolig i det centrale København, som er til at betale. Hele konceptet taler lige ind i DSB’s store fokus på bæredygtighed og samtidig er vi med samarbejdet med CPH Village om midlertidige studieboliger med til at sætte gang i udviklingen af et hengemt industriområde,” siger Lars Gøtke, Underdirektør for DSB Ejendomme, i en pressemeddelelse.

”Absolut bæredygtigt”

Træbyggeriet bliver det største boligbyggeri i træ i København, endnu større end CPH Village’s eksisterende træstudiebyer på Vesterbro og Refshaleøen. Med åbningen af village Nørrebro har start-up’en 800 studerende boende og en ambition om at opføre yderligere Villages til i alt 2.500 studerende i København inden udgangen af 2023 i blandt andet Nordhavnen.

Ifølge CPH Village’s egne oplysninger, er deres metode til at opføre og drive boliger absolut bæredygtig. Det vil sige, at hvis alle boede og byggede på den måde på hele kloden, ville det være holdbart og skalerbart og dermed ikke bryde planetens grænser, skriver virksomheden på deres hjemmeside.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Illustration: CPH Village

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×