Træfællesskab på nettet

0

Med den internationale onlineplatform ”Community” vil EU-projektet Build-in-Wood gøre det nemt at udveksle viden og erfaringer for professionelle træfolk.

Af -

Det internationale EU-projekt Build-in-Wood, som Teknologisk Institut er leder af, har – som en del af deres mål om at vise best practice for etagebyggeri med træ og aflive myter og barrierer for træbyggeri – skabt onlineplatformen Community.

Her kan træfolk fra hele verden mødes og udveksle erfaringer, så eksisterende og ny viden om træbyggeri når ud til alle branchens aktører – bygherrer, arkitekter, entreprenører, forskere, producenter og alle andre, som vil være med til at udvikle træbyggeri og gøre træ til et naturligt materialevalg.

– Vi har valgt at investere i en rigtig god online platform, med det ønske at give alle aktører i byggebranchen, som vil være med til at styrke viden og brugen af træ som byggemateriale, et sted, hvor man både kan møde andre ligesindede, udveksle erfaring, få ny viden direkte fra universiteter og videninstitutioner og finde inspiration til at bygge med træ. Man kan sige det er en slags Linkedin for træbranchen – men i virkeligheden er det meget mere end det, siger Peder Fynholm, souschef på Teknologisk Institut og en af drivkræfterne bag det nye Community om træbyggeri, til Grøn Teknik og fortsætter:

– Vi tror, at alle aktører, som vil noget inden for træbyggeri kan få en fordel i at være med her. Det er meget nemmere at finde viden og inspiration samt netværke, når man har mange personer samlet om det samme emne og samme mål på ét sted. Og det er det vi håber, at det nye Community kan være – et sted hvor alle kan både bidrage med egen viden og lære af hinanden. Og det er ikke blot inden for Danmarks grænser, men også internationalt, hvor det bliver muligt at få viden og erfaringer fra de lande, som er foran Danmark, når det gælder træbyggeri, siger Peder Fynholm.

Community går officielt i luften den 8. november 2021 med et digitalt launch-arrangement, men du kan allerede tilmelde dig plaformen nu.

Læs mere om Community og tilmeld dig her

 

Kilde: Grøn Teknik

Om Build-in-Wood

Teknologisk Institut står i samarbejde med 21 danske og internationale partnere, der repræsenterer den samlede værdikæde fra skov til færdigt byggeri, bag EU-projektet Build-in-Wood med et samlet budget på 75 millioner kroner over fire år, der skal bidrage til at øge anvendelsen af træ i etagebyggeri.

Build-in-Wood støttes af EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020, startede i 2019 og løber i fire år frem til 2023.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×