Træsmil hos tandlægen

0

I en tandlægeklinik i Barcelona er de traditionelle hvide overflader er skiftet ud med varmt fyrretræ i form af et smil.

Tanken om et besøg hos tandlægen bringer sjældent de varme følelser frem hos folk. Én ting er selve oplevelsen af (og måske frygten for), at nogen skal ind at rode og rumstere i ens tænder, men selve klinikken plejer heller ikke at være et særlig spændende eller æstetisk sted at opholde sig.

Men det ville tandlægerne fra Impress Studio i Barcelona ikke affinde sig med. Så de bad Raul Sanchez Architects om at designe en tandklinik, der brød med de klassiske forventninger til en tandklinik og appellerede til deres unge kundebase. Som svar diskede Raul Sanchez Architects op med denne bane- og vanebrydende klinik.

Væk med det hvide – ind med træet

Skillevæggene af fyrretræ, der buer opad for at sende tankerne i retning af et smil, går i den grad ind og bryder det kliniske miljø og er med til at skabe en helt anden atmosfære. Raúl Sanchez Architects påpeger da også selv, at fyrretræet netop er valgt, fordi det “tilfører en varme som er atypisk for en tandlægeklinik”.

Træ bliver i stigende grad brugt til kreative løsninger, der virkelig formår at bryde forventningerne til det klassiske og uinspirerede “kontormiljø”. Se for eksempel vores artikler om Swatch og Omegas nye domicil i Schweiz eller Fjordporten i Oslo tegnet af danske C.F. Møller.

 

Kilde: Dezeen

Billeder:Raul Sanchez Architects

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×