Et lille stykke Japan i Paris

0

En japansk-inspireret lejlighedsbygning lavet udelukkende af træ har fundet vej ind i en svært tilgængelig gård i et boligkompleks i Paris. ”Træ var den eneste logiske løsning”, lyder det fra arkitekten bag.

Af -

I gården blandt betonblokke fra 1970’erne i Paris’ 12. arrondissement har Mars Architectes skabt en arkitektonisk perle af træ.

Inspireret af japanske templer med træsøjler er den fireetagers høje bygning, der rummer 14 lejligheder, en smuk lille træoase midt i den franske storby.

Træ var den logiske løsning

Lejlighedsblokkens design og beslutningen om at bruge træ til konstruktionen var delvist et resultat af vanskelighederne med at bygge på det lukkede sted, som var svært at få adgang til fra gaden.

Den tidligere betongård i hjertet af blokken er blevet beplantet med bregner, træer og jorddækkende planter, blandt hvilke bygningen med fire etager blev rejst.

Foto: MARS architectes

”Den eneste måde at bygge i gården på var at føre alle elementer til bygningen gennem den underjordiske parkeringsplads og ind i gården,” fortæller Mars Architectes arkitekt Raphaël Renard til internetmagasinet dezeen.

”Disse ekstreme vanskeligheder tvang os til at planlægge en byggeproces lavet af elementer, der ikke var bredere end 2,3 meter og ikke længere end 3,5 meter,” fortsætter han.

Den 716 m2 bygning er konstrueret udelukkende af træmoduler, præfabrikeret i et værksted, før de blev samlet på stedet. Den blev derefter beklædt med europæisk douglasgran.

Mange gode grunde til at bygge i træ

Mars Architectes sigtede mod at skabe et design, der dels passer til de omkringliggende bygninger og dels ikke lægger for tung vægt på parkeringspladsen neden under boligblokken.

“Af alle disse grunde var træ den eneste logiske løsning, der gjorde konstruktionen mulig,” siger Renard og tilføjer, at valget af træ også havde et grønt sigte:

“Bæredygtighed og ansvar for miljøet i form af et projekt med lav CO2-udledning fik os også til at vælge træ,” sagde Renard.

Lejlighedsblokken vækker minder om japansk design, både gennem det rene, stramme udtryk og ved de glidende træskodder, der kan åbne eller lukke facaden til den omgivende have.

Skodderne beskytter samtidig træværket mod konsekvenserne af dårligt vejr og skaber også udendørs rum, som beboerne kan bruge foran deres lejligheder.

Foto: MARS architectes

Kilde: dezeen og MARS Architectes

Fotos: MARS Architectes

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×