Høje træbygninger indtager hovedstaden

0

På årets store trækonference Build in Woods første dag lød der spændende toner fra Københavns stadsarkitekt, der åbner op for træbyggerier i op til 45 meters højde.

Af -

Med corona-restriktioner og en simultan live-streaming af begivenhederne løb to dages Build in Wood-konference af stablen i slutningen af august. 250 deltagere var mødt op på Docken i Københavns Nordhavn, og yderligere 200 så med hjemme fra computeren, da træentusiaster fra hele verden mødtes for at tale om træbyggeri.

Blandt oplægsholderne var Københavns stadsarkitekt Camilla van Deurs, som kunne løfte sløret for, at vejen nu er banet for at bygge højt med træ i hovedstaden.

”Inden for de seneste 14 dage har vi behandlet det brandtekniske notat sammen med brandmyndighederne. Tidligere har det være restriktivt at bygge i højden, men nu bliver det muligt at bygge op i 45 meters højde, såfremt de placeres i brandklasse 4”, sagde hun og tilføjede, at der skal laves en eksempelsamling, som skal støtte den fortsatte udvikling.

Træ fra alle vinkler

Scenen blev overtaget af den ene spændende oplægsholder efter den anden.

JAJA Architects fortalte om arbejdet med deres parkeringshus af træ i Aarhus og drøftede de tekniske forhindringer, de er stødt på undervejs, for eksempel i forhold til fugt, hvor en løsning blev fundet ved hjælp af inspiration fra brokonstruktioner.

Seniorforsker Harpa Birgisdottir præsenterede BUILDs rapport om nybyggeris klimaaftryk, der analyserer 60 bygningscases opført fra 2013 til 2021 ved hjælp af livscyklusanalyser (LCA’er) og konkluderer, at bygninger med bærende dele af træ har et lavere klimaaftryk.

Udover oplæg fra ind- og udland var der workshops, hvor emner som brand, træøkonomi og akustik blev behandlet i mindre grupper.

Det fulde program for dagene kan ses her

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×