Hybridbyggeri i højden

0

Verdens højeste hybridbyggeri, som primært skal bygges af træ, er på tegnebrættet i Sydney. Højhuset bliver en bygning i særklasse, som skal bane vejen for nytænkning inden for bygningskonstruktion, håber arkitekterne bag.

Af -

Efter planen bliver den australske storby Sydney snart beriget med en 40 etager høj kontorbygning.

Med massivtræ som det grundlæggende materiale og et stålskelet for at støtte strukturen vil tech-virksomheden Atlassians nye hovedkontor blive intet mindre end verdens højeste hybrid.

Hybridbyggerier er kendetegnet ved at kombinere forskellige materialer, så deres egenskaber udnyttes bedst muligt, og det er netop de tanker, der ligger bag valget af materialer, lyder det fra arkitektfirmaerne Shop Architects fra New York og australske BVN, som har tegnet bygningen:

”En lavere bygning kan bygges udelukkende af træ, men med 40 etager bliver konstruktionen nødt til at bestå af forskellige materialer,” forklarer Ninotschka Titchkosky, medejer af BVN, til ArchitectureAU.

Sådan kommer verdens højeste hybridbygning til at se ud.

50 % CO2-reduktion

Højhuset vil blive bygget med en CO2-reduktion på 50 % i forhold til, hvis det havde været bygget med standardmaterialer. Derudover kommer bygningen selv til at producere vedvarende energi med indbyggede solcelleanlæg i facaden.

De øverste fem etager bliver til åbne fællesarealer med wellness, loungeområder, spisesteder og grønne terrasser, man kan opholde sig i.

Det grønne går igen som præmis for bygningen, der skal gå forrest i en ny, mere bæredygtig tankegang for byggerbranchen.

”Det her projekt handler ikke bare om at være grøn, det handler om et helt systems tilgang til design, byggeri og beboelse. Det vil demonstrere, at forandring er mulig og rummer mange fordele for planeten, vores byer og erhvervslivet. Vi kan ikke blive ved med at gøre tingene, som vi har gjort i de sidste 50 år og forvente andre resultater. Der er brug for, at byggebranchen får øjnene op for potentialet i at gøre tingene på en ny måde og kommer med på vognen, hvis vi skal opnå den effekt, der er behov for,” understreger Titchkosky.

Verdens højeste hybridhøjhus skal efter planen stå færdigt i 2026.

 

Kilde: ArchitectureAU og Breakit.dk

Fotos: Shop Architects

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×