”The Boss” får museum i massivtræ

0

Et museum dedikeret til musikeren Bruce Springsteen skal efter planen stå klar i 2026. Museet bliver bygget i massivtræ, mens facaden laves i cortenstål for at hylde den stålindustri, som Springsteens musikunivers udspringer af. Træ.dk har taget en snak med arkitekten for projektet.

Af -

Det bliver de rene ”Glory Days” for fans af superstjernen Bruce Springsteen, når et nyt hyldestmuseum ser dagens lys på Monmouth University i New Jersey, efter planen i 2026.

Museet får det mundrette navn Bruce Springsteen Archives and Center for American Music (BSACAM). Det er designet af amerikanske CookFox Architects, og det “vil fejre Bruce Springsteens liv, arv og kunst inden for den bredere historie af amerikansk musik”, skriver internetmagasinet dezeen.

Bruce Springsteen museum i massivtræ

En trækonstruktion med delvist fritlagte bjælker udgør hjertet i byggeriet, som også har flere store glaspartier og en facade af cortenstål. Ifølge arkitekterne skal både byggeri og de omliggende arealer afspejle New Jerseys kystmiljø og industrielle infrastruktur.

”Beslutningen om at bruge træ skyldes et ønske om at simulere den varme og fortrolighed, som mange forbinder med Bruce Springsteens musik – og mere generelt med musikinstrumenter – og samtidig skal byggeriet referere til de lokale, historiske bondegårde i Monmouth County”, fortæller Zach Craun, som er arkitekt på projektet og partner i COOKFOX Architects, til Træ.dk.

Firmaet bruger en række forskellige arter af nordamerikansk gran og fyr til at bygge museet, heriblandt Engelmanns-Gran (Picea engelmannii), Hvid-Gran (Picea glauca) og Klippeædelgran (Abies lasiocarpa). Farverne varierer fra hvid til lysegul.

‌I alt forventer Craun, at der skal bruges ca. 1.850 m2 CLT-elementer, limtræsbjælker og søjler i byggeriet. Som et særligt kuriosum vil trægulvet fra den prisvindende musical ”Springsteen on Broadway” også blive genbrugt og indgå i museumsbyggeriet.

For COOKFOX er det desuden vigtigt, at der er tænkt på bæredygtighed i skovens forvaltning.

”Vi er interesseret i at undersøge de gode CO2-fortællinger, der er forbundet med massivtræ. Men vi er også klar over, at der er sociale, økonomiske, miljømæssige og klimamæssige hensyn at tage til, hvordan skoven vedligeholdes og forvaltes. Kort sagt ser vi holistisk på definitionen af ​​bæredygtighed, når vi træffer beslutninger om træarter, produktion og sourcing for at sikre, at træet kan udnyttes så bæredygtigt som muligt”, siger Zach Craun til Træ.dk.

Museet vil byde på et galleri, der viser højdepunkter fra Springsteens karriere sammenvævet med amerikansk musikhistorie tillige med et performanceteater og et arkiv, hvis samling består af næsten 35.000 genstande – så som vinylplader, promoveringsmateriale og DVD’er – fra 47 forskellige lande.

Kilde: dezeen og COOKFOX Architects

Illustrationer: COOKFOX Architects

 

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×