Træbyggeri overhaler Bygningsreglementet indenom

0

En ny fløj til Salling Groups kursus- og uddannelsescenter i Ebeltoft skal bygges af træ. Valget af materiale er med til at sørge for, at byggeriet lægger sig foran de kommende CO2-krav i Bygningsreglementet.

Af -

I Ebeltoft ligger Campus BØGEHØJ, der er ejet af Salling Group. Hvert år huser stedet op mod 20.000 gæster, som består af koncernens ledere og medarbejdere, og det er stedet, hvor samtlige af Salling Groups elever kommer for at blive uddannet. Bygningerne står over for en stor ombygning og udvidelse, hvor en nuværende værelsesfløj bliver revet ned, og en helt ny i træ bliver opført.

Når Salling Group vælger at opføre den nye fløj i træ, er det ikke helt tilfældigt.

“Vi opfører i træ og lever op til de skrappe krav for byggeri, fordi vi i Salling Group ønsker at minimere vores aftryk på klimaet, og det er også en del af vores bæredygtighedsstrategi. Ved at opføre i træ mindsker vi CO2-aftrykket betragteligt svarende til en reduktion på cirka 40 procent i forhold til traditionelt byggeri,” siger Henrik Vinther Olesen, bæredygtighedsdirektør i Salling Group.

På forkant med fremtiden

Byggeriet i træ kommer til at sætte et mindre CO2-aftryk end konventionelt byggeri, og Campus BØGEHØJ er med opførelsen i træ dermed foran kommende krav i bygningsreglementerne frem mod 2029, fortæller CF Møller Architects, der står bag byggeriet, i en pressemeddelelse.

“Vi vil gerne være på forkant – også i forhold til vores fremtidige byggerier. Det er en stor forandring at opføre i træ med minimumsforbrug af stål og beton. I fremtiden er vi nødt til at tænke anderledes både i materialevalg og metoder, når der opføres byggerier. Det primære greb er udbredt anvendelse af træ, men på BØGEHØJ etablerer vi også ladestandere og solceller langt udover gældende minimumskrav, ligesom vi arbejder med lokal afledning af regnvand samt grønne sedumtage,” forklarer Henrik Haudrum Olesen, bygge- og etableringschef i Salling Group.

Træmodulerne til den nye værelsesfløj bliver produceret på en dansk fabrik, og når modulerne er færdige, bliver de fragtet fra fabrikken til Campus BØGEHØJ. Det eneste, der skal gøres, når værelsesmodulerne ankommer, er at tilslutte installationer, færdiggøre facader, sætte senge, stole og sengetøj ind, ellers er værelserne klar til brug.

Kilde: CF Møller Architects

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×