Træbyggeri til syriske flygtninge

0

38 modulbaserede boliger i lærketræ skal huse 200 syriske flygtninge. Bygningerne kan i fremtiden nemt konverteres til almene boliger.

Af , ajourført d.

I 2016 ledte den sydtyske by Winnenden efter en måde hvorpå de hurtigt kunne akkommodere 200 flygtninge på et stykke jord i udkanten af et eksisterende boligområde.

Løsningen skulle inkludere et antal individuelle boliger med eget bad og køkken. Løsningen skulle også være økonomisk bæredygtig og have mulighed for fremtidig omdannelse til almene boliger. Derudover skulle konstruktionen også efterleve standarder for bæredygtighed i forhold til energiforbrug og dekonstruktion efter brug.

Modulbyggeri skaber livskvalitet

Denne løsning skabte arkitekten Werner Sobek i samarbejde med aktivhaus. I alt er der opført 38 modulbaserede boliger i Schelmenholz-distriktet i Winnenden. Dette inkluderer 22 boliger med et gulvareal på 45 m2 fordelt på et soveværelse, et køkken og et badeværelse. De resterende 16 boliger har et gulvareal på 60 m2, og har plads til to soveværelser, samt et køkken og badeværelse.

Modulerne er opført med træskelet af lærk, og er sammensat til 2-etagers boliger med udsigt over de nærliggende vinmarker. Det var essentielt at udendørsarealerne blev designet således, at de var lige så behagelige at færdes på som indendørsarealerne. Boligernes ydre, såvel som deres indre, er beklædt med lærketræ.

aktivhaus i Winnenden

De 38 modulbaserede boliger varierer i størrelse fra 45 til 60 kvadratmeter. Boligerne indeholder eget bad og køkken. Foto: Zooey Braun.

En win-win-situation i Winnenden

Det er planen at boligerne skal anvendes i ca. 3 år som længerevarende husning af syriske flygtninge. Herefter kan boligerne nemt konverteres til almene boliger ved at foretage en håndfuld indvendige modifikationer. Udover boligerne, omfatter projektet et teknologi-modul, to fælleslokaler og et multifunktionelt rum, der indeholder vaskemaskiner og tørretumblere.

Foto: Zooey Braun, www.zooeybraun.de

MODTAG GRATIS NYT OM TRÆ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ

– vor tids byggemateriale?

Sibirisk lærk

Hvordan kan man være sikker på at få leveret sibirisk lærk?

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.