Hvilket træ er bedst at bruge i køkkenet?

2

En læser spørger, om der er en særlig træart, der er sundere og bedre for miljøet at bruge til skærebrætter og køkkenredskaber end andre? Læs Træ.dk's svar.

Af -

Mona skriver:

Hej Træ.dk

Jeg vil gerne høre, hvilket træ i verden der er det sundeste at spise af i form af køkkenredskaber, bestik, skåle og bræt?

Hvis jeg gerne vil lave et skærebræt til at skære mine grøntsager på, hvilket træ kan være fordelagtigt at anvende, og hvilket ville have størst konsekvenser på min sundhed og på miljøet og CO2-udledningen?

Er der nogle træer i verden der er “for mange” af, og man af denne årsag vil tjene en god sag ved at anvende det? 🙂

Svar

Kære Mona

Tak for din mail og dine gode spørgsmål.

Det er rigtig godt for både miljø og sundhed at bruge fx skærebrætter i træ – det kan du læse meget mere om her.

Bakterier og vira trives simpelthen dårligere på overflader af træ og dør derfor hurtigere. Det gælder også for vores nye ”ven” corona-virussen.

Som du kan læse i artiklerne, er det primært eg, fyr, bøg og rødgran, der viser bakteriehæmmende egenskaber.

Det er ALTID en god ide at bruge så meget træ som muligt – ikke bare som køkkenudstyr, men også i byggerier, møbler osv. – så længe det er bæredygtigt produceret. Der er så mange fordele ved at bruge træ, og jo mere bæredygtigt træ, der bliver brugt, jo større bliver incitamentet til at rejse mere ny skov.

I stedet for at anbefale en træart fremfor andre, vil jeg opfordre dig til at bruge så meget bæredygtigt træ, du kan komme af sted med – det er godt for både din sundhed og klimaet. Du kan læse mere om, hvorfor træ er så fantastisk et materiale i vores korte brochure ”Træ er genialt”.

Håber du kan bruge svaret.

Mvh Træ.dk

2 kommentarer

  1. Svend siger:

    Bambus er vel ikke træ, men det kan måske også bruges?

  2. Kay Skyt siger:

    Ja Træ er genialt til skærebrætter, og er særdeles holdbart, hvis det bliver behandlet godt, og ikke kommer i opvaskemaskinen.
    Vi har 2 i bøg, 1 i Birk, som er meget brugt igennem de ca. 30 år vi har haft dem.

    Men bedst er 2 i Teak, som vi næsten anvender dagligt, og dem har vi haft i over 50 år.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×