Besøg MiniCO2-træhuset den 6. marts

0

Hvor meget CO2 kan man spare ved at bruge så meget træ som muligt i bygningsdelene? Det giver opførelsen af MiniCO2 Etagehus TRÆ et kvalificeret svar på. Nu kan du se huset ved selvsyn og høre mere om resultaterne, når Realdania By & Byg inviterer til åbent hus i Fredericia.

Af

Fem etagehuse med hver sit fokus dukker hen over de næste år op i Fredericia, og nu står de første to – Etagehus TRÆ og Etagehus DIGITAL – færdige og er klar til besøg og yderligere undersøgelser.

Realdania By & Byg står bag det spændende projekt, som skal inspirere byggebranchen til, hvordan man kan gøre nybyggeri så CO2-venligt og effektivt som muligt.

Tre af byggerierne handler om at afprøve gængse byggematerialer og sammenligne deres klimabelastning. Det gælder det nu færdigbyggede etagehus i træ og to kommende huse, som bliver opført mest muligt i henholdsvis tegl og beton.

De to andre huse har fokus på at optimere byggeprocessen for på den måde at spare CO2 og ressourcer – som det nyopførte MiniCO2 Etagehus DIGITAL og et kommende byggeri MiniCO2 PRÆFAB, der sigter mod at minimere klimabelastningen ved at bygge huset af store fabriksfremstillede moduler, som efterfølgende transporteres til byggepladsen og sættes sammen som legoklodser.

Positive resultater for træhuset

Nu hvor denne del af projektet er slut, viser en livscyklusanalyse, at CO2-udledningen fra træhusets materialer er 5,07 kg per kvadratmeter per år. Det er en halvering i forhold til de cirka 10 kg CO2, som materialer udgør af den gældende grænseværdi på 12 kg CO2 per kvadratmeter, skriver Realdania By og Byg i en pressemeddelelse.

Undervejs i projektet er undersøgt mange aspekter af træ som både bærende, isolerende og beklædende materiale. For at sikre god akustik er der udviklet et særligt etagedæk af træ kombineret med sand, som i en test også har vist sig meget modstandsdygtigt mod brand.

Etagedækket anvender desuden 30 procent mindre træ end gængse CLT-etagedæk i massivtræ.

Åbent hus 6. marts

Fagfolk og andre interesserede kan få mere at vide om byggerierne og resultaterne, når Realdania By & Byg inviterer til åbent hus onsdag den 6. marts 2024 kl. 14-17 i Kongensgade 90-98 i Fredericia.

”Nybyggeri står for en stor del af verdens CO2-udledning, og derfor kan byggebranchen gøre en forskel i bestræbelserne på at nå samfundets mål for nedbringelse af vores CO2-udledninger. Realdania By & Byg vil gerne både undersøge og inspirere til denne udvikling i byggebranchen, og alle, som enten af faglig eller almindelig interesse vil høre mere om MiniCO2 Etagehusene på nært hold, er meget velkomne, når vi holder åbent hus”, siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

 

&

 

Bag om MiniCO2 Etagehus TRÆ

MiniCO2 i træ er designet og udviklet af JAJA Architects og ONV i samarbejde med Egil Rasmussen, Blumer Lehmann og Artelia.

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.