Nyt universitet bygger oven på Færøernes trætraditioner

0

Med fungerende træbyggerier dateret så langt tilbage som det 11. århundrede lægger den nye udvidelse til universitet i Tórshavn sig i slipstrømmen på en stolt, færøsk tradition.

Af -

Arkitektfirmaet Henning Larsen har fået til opgave at udbygge Færøernes universitet i Torshavn, og løsningen i massivtræ og mikroklimadesign vil forlænge den behagelige udendørssæson med 150 dage hvert år, skriver Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Det 8000 m2 store campus henter inspiration fra de historiske færøske bosættelser og ældgamle metoder til at tilpasse bygninger til vejrforholdene på de nordatlantiske øer. Designet omfavner den lokale færøske skik med at ’læse landskabet’.

Færøerne er hjem for nogle af verdens ældste fungerende træbygninger – helt tilbage til det 11. århundrede – og øernes historiske bygninger, traditionelle håndværk og karakteristiske arkitektur har været en klar inspiration til udformningen af ​​universitetsudvidelsen. Bygningerne vil blive opført i massivtræ (limtræ og CLT) og dækket med grønt tag, så bygningerne gnidningsløst blender ind i ikoniske landskab i Torshavn, fortæller arkitektfirmaet.

 

Kilde og illustrationer: Henning Larsen Architects

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×