Snedkerpris til Smykkeskrin

0

Vinderen af årets snedkerpris er fundet og hæderen er gået til Retten i Aarhus – kendt som Smykkeskrinet – for en nænsom restaurering og ombygning med en høj prioritering af snedkerhåndværket.

Af -

For fjerde år i træk har Københavns Snedkerlaug fundet en værdig vinder af Snedkerprisen og præmien på 150.000 kroner. Tidligere er Noma, Egeværk og Kongehallen løbet med den prestigefyldte pris, og denne gang var det så Rønnow Arkitekter, som på vegne af et stort hold kan sige tak for førstepladsen.

Rønnow Arkitekter og et større team har gennem de seneste par år arbejdet med restaurering og ombygning af Smykkeskrinet i Aarhus, som oprindeligt blev opført som stadsbibliotek i 1898-1902 og siden 1963 har fungeret som erhvervsarkiv. Efter de seneste års ombygning huser Smykkeskrinet nu Retten i Aarhus.

”I år ønskede vi at prise det gode håndværk i forbindelse med renovering, genbrug eller miljø”, fortæller snedkermester Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug. ”Ombygningen af Smykkeskrinet er i vores øjne forbilledlig, og folder både træet og håndværket ud i dette projekt, hvilket gør Retten i Aarhus til en meget værdig modtager.”

Detalje fra Retten i Aarhus. Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Kilde: Københavns Snedkerlaug

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×