Stedsegrøn bygning i Schweiz

3

Den Italienske arkitekt Stefano Boeri har endnu engang fremstillet en lodret skov midt i byen. Denne gang bliver den stedsegrøn og kommer dermed også give farve til en ellers grå vinter i storbyen.

Af

The Tower of Cedars

Den Italienske arkitekt Stefano Boeri, der stod bag projektet Bosco Verticale eller den lodrette skov, har nu løftet sløret for endnu et design spækket med træer.

Ifølge arkitekten selv, vil bygningen være den første skyskraber i verden, der vil være dækket af stedsegrønne buske og træer.

Foto: © Stefano boeri

 

Bygningen, der kaldes Les Terasses des Cedras, Cedertræernes tårn, er under netop nu under opførsel i Lausanne, Schweiz.

Den 117 meter høje bygning er på 36 etager og skal bl.a. indeholde beboelse, kontorer, et fitnesscenter og restauranter. Mere end 3.000 m2 af husets overflade bliver dækket af de mere end 100 træer der skal plantes på bygningens rummelige terrasser.

Bosco Verticale

Bosco Verticale Foto: © Stefano boeri

Bosco Verticale: En af de to træbeklædte bygninger i Milano. Foto: © Stefano boeri

 

Arkitekten Stefano Boeri er bl.a. kendt højhusene Bosco Verticale i Milano, der siden deres opførelse i 2014 har vundet flere priser, bl.a. CTBUH-prisen (Council on Tall Buildings and Urban Habitat Award) i 2015.

Ved at dække bygningers overflader med planter, er det bl.a. Stefano Boeris mål sikre renere luft i byen. Beplantningen skal desuden vær med til at absorbere CO2 og producere oxygen og derigennem forbedre byens luftkvalitet.

3 kommentarer

 1. Michael siger:

  Træets næringsmiljø.
  Jeg kan følge ideen med at træerne bliver “stablet”, men jeg tænker også på:
  Hvor får de deres næring fra ? Jorden som de står i skal skiftes tit for at have sunde træer. Vand og lys er ikke de eneste faktorer som et træ lever af.

  1. Simon Auken Beck siger:

   Nu ved jeg ikke hvad de har tænkt sig at gøre i det konkrete tilfælde, men faktisk er det sådan, at planter, herunder træer og buske, ikke behøver jord for at trives. Planter kan vokse fint i grus, sand, lecanødder, mineraluld, spagnum mv., som alle i sig selv er næringsfattige medier, hvis blot der tilføres næringsstoffer igennem vandet. Jordens vigtigste egenskab, som de forskellige alternativer ovenfor kan være lige så gode til, er at holde godt på væsken og samtidig sikre rødderne den rette mængde ilt, uden rødderne tørrer ud. Så det er ikke nødvendigt at skifte jorden ud for at have sunde træer – men det er afgørende at de får tilført tilstrækkelige mængder næringsstoffer.
   Mvh Træ.dk

   1. Michael siger:

    Delvis… jeg ved fra akvarieplanter at de kan trives fint i grus/sand-bund og at næringen kommer igennem vandet, men de har tilpasset sig disse forhold. Deres ide kræver næsten et seperat rørsystem med næringsfyldt vand som automatisk kan vande “skovene”.

    Det er denne sætning fra wikipedia som virkelig bekymrer mig:

    “Det står dog efterhåndet klart, at næringsstoffer måske nok kan holde en enårig kulturplante i gang, men de ikke er tilstrækkelige til at få flerårige planter eller hele plantesamfund til at trives. Dertil kræves en jord med en høj grad af biodiversitet. De mange eksempler på allelopati mellem forskellige plantearter og symbiose mellem planter og svampe eller bakterier gør det indlysende, at planter behøver en levende jord.”
    https://da.wikipedia.org/wiki/N%C3%A6ringsstof_(planten%C3%A6ring)

    Omsat til daglig tale, så er der en balance i naturen (incl. jorden) som 24/7 tilpasser sig hinanden… det kan gødning (kunstige næringsstoffer) ikke gøre af indlysende årsager. Deraf kom min bekymring.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Den lodrette skov midt i byen

I Milano smelter skov og arkitektur sammen. To nye højhuse beplantes nemlig med træer og buske og bliver dermed verdens første lodrette skov – midt i byen.

Tårne af træ

Træ er et fortræffeligt byggemateriale, også når der skal bygges højt. Her kan du se nogle eksempler på tårne lavet i træ.

Træhus på 14 etager åbnet i Bergen

Video: Se verdens højeste træhus blive opført i Bergen. Huset, som er på 14 etager og hele 51 meter højt, er netop blevet indviet.

Vi skal også bygge fleretagers træhuse i Danmark

Alle taler om det og nu bliver der gjort noget ved det. Teknologisk Institut står i spidsen for nyt projekt, som skal skabe grundlaget for at kunne opføre et træhøjhus i Danmark.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×