Tags: ,

10 træ-udflugter til sommerferien

0

Selvom den for mange familier står på ”staycation” i år, så behøver det bestemt ikke at betyde manglende oplevelser. Her får du hele ti af slagsen, som selvfølgelig alle sammen involverer træ.
Hvilke andre gode træ-steder rundt i Danmark kender du? Kom gerne med gode forslag i kommentarfeltet!

Af -

1. Bo Bedre med Vandkunsten (Aalborg)

Danmarks hyggeligste udstilling – med masser af træ. Her er træhuse, tagterrasser og kulørte lamper under digitale trækroner, der giver dig lyst til at tage en blunder i hængekøjen.

Udstillingen handler om, hvordan vi kan bo bedre, både nu og i fremtiden. Og der skal altså træ til, mener tegnestuen Vandkunsten.

Se mere

 

2. Hold udkig efter de kæmpestore trætrolde (København)

Kunstneren Thomas Dambo byggede for nogle år siden seks kæmper af genbrugstræ, som står ‘gemt’ ved skov, sø og bakketop på udvalgte steder på Vestegnen.

Nu er næste kuld af trætrolde undervejs, og frem til september dukker de op på nye steder rundt i København, efterhånden som Dambo får dem lavet færdig.

Undervejs på troldejagten kommer man helt naturligt på opdagelse i den smukke og til tider oversete natur og får set andre sider af byen.

Se mere

 

3. Mennesket og skoven (Auning)

Det Grønne Museums nye særudstilling STORT – Mennesket og Skoven har netop slået dørene op.

Her kan du komme på en rejse i skovens Danmarkshistorie og opleve de allerstørste fortællinger fortalt på en helt ny måde. Udstillingen fortæller historien om mennesket og skoven i en række kapitler, der hver især tager udgangspunkt i de genstande, der har haft størst betydning for skovens historie.

Oplev for eksempel det fantastiske loft med 800 m2 animeret skovhimmel, der i løbet af 15 minutter tager dig med gennem et døgn i trækronerne med alt skovens liv.

Se mere

 

4. Danmarks største vikingehal (Lejre)

På et smukt bakkedrag har Sagnlandet Lejre netop genskabt den største kongehal, vi kender til fra vikingetiden i Danmark. Den imponerende træhal er hele 60 meter lang, 12 meter bred og har over 10 meter til loftet. Mere end 1.000 ton dansk egetømmer er blevet brugt til byggeriet.

Se mere

 

5. En skov af forlystelser (Billund og Skjern)

Foto: Wow Park

Aktivitetsparken, der bogstaveligt talt hænger under trækronerne i Wow Park, indbyder børn og voksne med en indre Tarzan eller Jane til at slå sig løs oppe under trækronerne.

Alle parkens faciliteter er beklædt med træ, legeredskaber og bygninger er lavet af genbrugstræ, og spærrene under taget i parkens spisested er udgjort af kæmpestore træstammer med grenstumperne langs stammerne intakte.

Wow Park har klatreparker i både Billund og Skjern.

Se mere

 

6. Toppen af skovtårnet (Rønnede)

I Camp Adventures 45 meter høje skovtårn på Sydsjælland er naturen iscenesat til at give nye perspektiver, forståelse og læring om naturen. Fra skovbunden til trækronerne kan træerne studeres og opleves helt tæt på og i øjenhøjde.

Skovtårnets øverste platform når 135 meter over havets overflade, og fra toppen kan man se mere end 25 km ud over den smukke sydsjællandske natur.

Se mere

 

7. Zoolab i Zoologisk Have (København)

Zoolab er både et formidlingsrum, der henvender sig til børn i øjenhøjde med viden om dyr og en arkitektonisk perle af både sortmalet træbeklædning, tagpap og krydsfinér.

Der er en masse spændende aktiviteter på programmet hver dag i sommerferien fra kl. 12 til 17. Du kan blandt andet lave dit helt eget papir af elefantlort.

Se mere

 

8. På udkig efter træhuse (København)

Kolonnaden på Amalienborg er lavet af træ. Foto: Kenneth Sørensen

Tag på opdagelse med journalist Peter Olesen i hans nye bog om 40 mere og mindre kendte træhuse i København.

Bogen er forsynet med et kort med numre på, som man kender det fra turistbrochurerne, så man kan planlægge sin rute rundt i byen. Op på cyklen eller frem med spadserestokken og tag på opdagelse, mens Olesen viser dig vej gennem byen.

Se mere

 

9. Hotel i trækronerne (Als Odde, Mariager Fjord)

Drømmer du om at tilbringe natten blandt skovens træer og lytte til vindens sagte susen og natuglens tuden, men er knap så begejstret ved tanken om ubekvemme bivuakker og gennemblødte telte?

Så er trætophotellet Løvtag måske lige noget for dig.

Der er tre hytter 7 meter oppe i luften, hver med fire sovepladser, køkken, bad, toilet og tagterrasse.

Se mere

 

10. Syngende træer (Aalborg)

Stil dig ved et træ, tryk på en knap, og hør Cliff Richard, Stevie Wonder, Sting eller en af de mange andre kunstnere, som har gæstet Aalborg i tidens løb, bryde ud i sang.

Kunstnerne har i de fleste tilfælde selv plantet ”deres” træ i Kildeparken lige ved Aalborg Kongres & Kultur Center, der står bag den interaktive kunstinstallation.

Se mere

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×