Bølgende bogreol får inspirationen til at blomstre

0

En lokal forfatter kan fremover skrive sine børnebøger i en træhytte med indbygget gulv til loft-bogreol. Arkitekternes ønske er at skabe rammer for inspiration med det kreative og enkle design, fortæller de til Træ.dk.

Af -

Den komplekse bogreol følger husets form. Foto: MuDD Arkitekter

I det nordlige Madrid har en spansk børnebogsforfatter fået bygget en træhytte i sin have med en bølgende bogreol, der strækker sig hele vejen fra gulv til loft. Bogreolen er smukt udformet af 100 stykker fyrretræ og slanger sig langs den ene væg hele vejen op til hyttens kip.

Det lokale arkitektfirma MuDD Arkitekter har designet forfatterhytten, og for at få den bølgende bogreol til at fungere, har arkitekterne arbejdet sammen med et digitalt fremstillingsstudie i Girona.

”Den mest udfordrende del, men også en af de vigtigste dele af huset, er den meget komplekse, kurvede bogreol tilpasset husets specielle skrå tage,” forklarer studiet til Dezeen.

”Bogreolen skaber en fornemmelse af bevægelse, holdt stille i tiden, hvor den tunge vægt af både det vandrette og lodrette skaber modvægt til det høje tag.”

Forfatteren får inspiration fra bøgerne på bogreolen. Foto: MuDD Arkitekter

Kreative kontraster og tidstypisk twist

MuDD Arkitekter skriver til Træ.dk, at de gav træhytten et moderne twist, som kommer til udtryk i kontrasten mellem de enkle linjer og den dynamiske bogreol, hvor også de forskellige trætoner skaber farveforskel. Den kreative æstetik og det enkle design skal give plads til nye tanker og inspiration for forfatteren.

Den indvendige beklædning i huset består af ahorn, der skaber kontrast til bogreolens lysere fyrretræ. CLT fra Østrig og krydsfiner fra Spanien er brugt til hytten, fortæller arkitekterne til Træ.dk.

Inspiration fra natur og design

Den asymmetriske bogreol bølger sig op mod det skrå tag, der har en ydre belægning af oxideret jern. På to sider af hytten består væggen af glas, så det naturlige lys strømmer i dagstimerne, mens indbyggede LED-lys, der kan dæmpes, oplyser hytten og bogreolen, når det bliver mørkt. Fra hyttens kip hænger en støbejernsbrændeovn til de koldere dage.

De store glaspartier giver vid udsigt til haven, og træterrassen rundt om huset skaber en naturlig overgang fra naturens verden til forfatterhytten, hvor nye verdener skal skabes.

 

Læs også om et andet kreativt træhus med indbygget skaterrampe eller et træhus, der er inspireret af et gammeldags træskib.

 

 

Kilde: Dezeen

Fotos: MuDD Arkitekter

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×