Fundne emner

Der er fundet 140 resultater

Ny stor håndbog om træ

Det kræver et par ordentlige hænder at få greb om den nye træhåndbog fra Springer - rygtet vil vide, at den vejer 4,6 kilo! Indtil 30. september 2023 kan et par af kapitlerne i den over 2.000 sider store bog downloades gratis.

Træbyggeri overhaler Bygningsreglementet indenom

En ny fløj til Salling Groups kursus- og uddannelsescenter i Ebeltoft skal bygges af træ. Valget af materiale er med til at sørge for, at byggeriet lægger sig foran de kommende CO2-krav i Bygningsreglementet.

Dyrk dit eget skrivebord

Dyrk et par planteceller i laboratoriet og tryk CTRL+P på 3D-printeren. Sådan kan fremtidens produktion af træmøbler komme til at se ud - helt uden at fælde et eneste træ.

“En verden af træ”

Her kan du lytte til Træ.dk’s podcast om at gøre verden bedre ved hjælp af træ.

Forskning giver ny forståelse for træfugt

Træ er et naturligt materiale, der har været brugt som byggemateriale i århundreder. Træ kan optage og afgive fugt, og træets egenskaber ændres med fugtindholdet. Det høje fugtindhold i frisk træ gør det dog vanskeligt at bruge træ som bærende konstruktioner uden tørring. En ny afhandling opstiller en ny model for, hvordan træ opfører sig ved forskellige temperaturer, fugtforhold og belastninger.

Træfag triumferer ved EuroSkills

Med fem sølvmedaljer og tre af bronze ved det netop overståede EuroSkills i Polen har Danmark opnået det bedste resultat nogensinde for Skills-landsholdet. Flere unge træ-folk var blandt medaljetagerne.

Træbygninger Danmark rundt

Peter Olesen tager os med på en rejse gennem Danmarks fortryllende træbygninger i sin nye bog.

Royalt besøg i Randers

Erhvervsuddannelserne på Tradium fik fint besøg, da Hendes Majestæt Dronningen som en del af årets sommertogt lagde vejen forbi Randers. Dronningen fik indblik i tradition og fornyelse på blandt andet tømreruddannelsen.

Finske forskere udvikler fuldt bionedbrydeligt EKG-plaster

Et team ved det finske forskningsinstitut VTT har skabt et biologisk nedbrydeligt EKG-plaster af nanocellulose, der potentielt kan bane vejen for en mindre CO2-tung fremtid for bærbare elektroniske enheder.

Hvor gammelt er mit valnøddetræ?

En læser spørger, om man ud fra omkreds og højde kan regne ud, hvor gammelt valnøddetræet i hendes have er. Læs svaret her.

“Vi skal turde at gøre op med vores ældgamle folkeskole”

Seks skarpe om træ til Casper Kjerumgaard - tømrer og træ-influencer med stærke holdninger til, hvordan vi får træ på skoleskemaet sammen med flere praktiske fag i folkeskolen.

Barkbillers bestialitet baner vej for biobrændstof og ’bomuld’

Omkring 100 millioner kubikmeter nåletræ skades hvert år af barkbiller i Europas skove. Men i stedet for at blive brændt af, kan træet nu få nyt liv som hovedingrediens i andre produkter ved hjælp af en nyudviklet metode.

CLT er 100 år gammel – og amerikaner

Krydslamineret tømmer er ikke – som mange tror - en europæisk opfindelse fra 1990’erne, men derimod en ældre, amerikansk dame på 100 år.

Træers årringe afslører: Nutidens klima er det varmeste i 1200 år

En ny metode til at studere årringe viser, at den middelalderlige varmeperiode fra cirka år 900 til 1300 ikke var så varm, som vi hidtil har troet. Det betyder, at nutidens opvarmning med stor sandsynlighed ligger uden for området for naturlige temperaturudsving.

Timbersport: Dobbelt sølv til Danmark

Det blev både til et par medaljer og danske rekorder, da de nordiske mesterskaber i træ-ekstremsporten Timbersports® blev afholdt i Norge.

Afsnit 19: Børns hænder skal fyldes med træ, ikke telefoner

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×