Det kan træ OGSÅ bruges til

Træ kan bruges til meget mere end bygninger, møbler og brænde. Her har vi samlet nogle af de måske lidt mere overraskende ting, som forskere, udviklere og iværksættere rundt omkring i verden bruger træet til.

Verdens højeste vindmølletårn i træ

Et 105 meter højt vindmølletårn af træ - det højeste af sin slags - bygges i Sverige af træteknologivirksomheden Modvion. Ifølge producenten lagrer tårnet mere CO2, end der udledes under produktionen.

Fossilfri bygningselementer med lignin-lim

En række virksomheder har sammen udviklet en lim til krydsfinerplader og bygningselementer, der er 100 procent fossilfri. Det [...]

Film med pil og birk i hovedrollerne

En ny emballagefilm, der er både biobaseret og bionedbrydelig, er udviklet af pilebark i kombination med nanocellulose fra [...]

Forskere bygger transistor af træ

Den er lige lovlig stor, men den viser, at der kan være mange oversete muligheder for at udnytte biomasse i fremtidens elektronik.

7 sjove og spændende sager af træ

I takt med at verden får øjnene op for træ som klimavenligt materiale, udvikles hele tiden nye træprodukter. Træ.dk har samlet 7 af slagsen.

Træ indtager teknologien

Træ er genialt og har et utal af anvendelsesmuligheder - og der kommer hele tiden flere til. Træ kan erstatte fossile materialers rolle i teknologien, og dermed være et vigtigt værktøj mod klimaforandringerne. Det kan du se syv eksempler på her.

Træbaseret plast – nu som fuldt cirkulært produkt

Hidtil har det været vanskeligt at lave plast af træ med så højt et fiberindhold, at produktet kan nedbrydes og genbruges. Nu ser det imidlertid ud til, at et svensk forskerteam har brudt koden.

Ny biobaseret lim kan erstatte skadelige stoffer i træprodukter

Finske forskere har ved hjælp af en hurtig og energieffektiv fremstillingsproces udviklet et klæbemiddel, som kan erstatte den [...]

Stof i æbletræ kan forbedre dialyse

Et stof fra æbletræets bark kan ændre den mest almindelige hjemmedialysebehandling, viser en ny undersøgelse. Stoffet [...]

Tulipantræet kan måske hjælpe patienter med hjertesygdom

Forskning fra Københavns Universitet tyder på, at ekstrakt fra tulipantræet muligvis kan bremse udviklingen af hjertesygdommen [...]

Graviditetstest uden plastik

Listen over produkter fremstillet af træ bliver længere og længere. Nu kan man også teste sin vordende forælderstatus stort set uden brug af plastik, fortæller en australsk entreprenør til Træ.dk.

Batterier bliver bedre med træfibre

Fremtidens solid state-batterier kan blive endnu mere effektive ved at kombinere kobberioner med nanofibre fra cellulose.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×