Tags:

Brændeafgiften droppes

0

Skatteministeren har meddelt at brændeafgiften helt tages af bordet og droppes.

Af -

I slutningen af 2013 bebudede daværende skatteminister Holger K. Nielsen, at brændeafgiften, som var planlagt indført pr. 1. januar 2014, var blevet udskudt.

Nu har den nuværende skatteminister Morten Østergaard, imidlertid meddelt, at brændeafgiften helt tages af bordet.

Udmeldingen kommer uden protester fra de øvrige folketingspolitikere på Christiansborg, men til gengæld til stor jubel for andre.

Det gælder især Dansk Skovforening og de over 50.000 deltagere på facebooksiden Stop Brændeafgiften.

Truende katastrofe

Afgiften, som var en del af regeringens bebudede ’Forsyningssikkerhedsafgift’, siden døbt ’brændeafgiften’ har siden energiforliget i 2012 sat sindene i kog.

Blandt andet er afgiften blevet beskyldt for at være en truende katastrofe for skovbruget i Danmark.

Skovbruget i Danmark afsætter årligt for 150 millioner kr. brænde, og dette marked risikerede, ifølge Dansk Skovforening, at forsvinde med udsigten til dobbelt brændepris og tungt bureaukrati.

Uden dette brændemarked ville grundlaget for bæredygtig drift af især løvskove være væk over det meste af landet, lød begrundelsen

Folkelig kamp mod afgift på brænde

Kampen om brændeafgiften blev delvist kæmpet, og måske vundet, via facebooksiden Stop brændeafgiften som i løbet af 2 måneder fik 50.000 likes.

Facebooksiden blev brugt til at bringe historier om brændeafgiftens konsekvenser, og ifølge Dansk Skovforening, som etablerede facebook-initiativet, fik det i sidste ende presset energiforligets partier til at droppe afgiften.

 

Ny finansiering?

Der er endnu ikke flertal i Folketinget for en ny finansiering af energiforliget fra 2012 når brændeafgiften bliver droppet.

Skatteministeren foreslår at pengene i stedet hentes over personskatten. Venstre og Konservative vil ikke være med til hente pengene på personskatten. De vil have offentlige besparelser i stedet. Så den del af sagen er stadig uafklaret.

 

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×