Tags: ,

Julekalender 2018

1

Julen er børnenes fest. Og gavernes. Og også lidt den gode mads. Og så selvfølgelig juletræets! Dette herlige træ, som i over 200 år har fundet vej ind i vores stuer og hjerter, og som hver eneste jul drysser masser spidse grannåle på gulvet, men bare er så pænt og dufter så hyggeligt.
Træ.dk dedikerer december måneds julekalender til juletræet – hver dag frem til juleaften kan du åbne en ny låge og måske lære noget nyt om vores alle sammens yndlingstræ.

Af -

Julekalender 2018

1. december

Årets juletræ
Den kommer i rød, blå og sølv. Der findes også Douglas, Grandis og en ved navn Serbisk Søjlegran.

Men danskernes favorit-juletræs-gran er (og bliver?) Nordmannsgranen, som botanisk set tilhører slægten af ædelgraner.

Læs mere om Nordmandsgranen her

Julekalender 2018

2. december

Hvad er adventskransen lavet af?

Den traditionelle adventskrans blev lavet af gran bundet på en ring af halm, og særligt nobilis har været foretrukket på grund af den blågrønne farve og den store holdbarhed. Senere har andre arter som nordmannsgran, cypres, hønsbenstræ og cryptomeria også fundet vej til adventskransen.

Læs mere om adventskransen hos Danske Juletræer

Julekalender

3. december

For nogle år siden var gran i mad det hotteste hotte. Vi har gravet i arkiverne og fundet nogle artikler frem til dig, der har lyst til at eksperimentere med at ændre den traditionelle julemiddag til lækre sager som for eksempel granmarineret svinemørbrad med gransovs.

Mad med gran

Spis et grantræ

Julekalender 2018

4. december

Rudolf elsker baby-juletræer

Og selvom det lyder ganske sødt og nuttet, så er det faktisk et problem, at en af rådyrenes livretter er de små knopper på juletræerne. Det kan gøre juletræerne skæve og grimme – og måske går de endda ud. Juletræer bliver bedømt benhårdt på deres udseende, så de skal ikke skades særlig meget, før de ikke kan sælges. Derfor bliver området med de små juletræer tit hegnet ind.

Du kan læse mere om juletræsdyrkning her

Julekalender 2018

5. december

Danmarks grimmeste juletræ anno 2017
Juletræer skal være symmetriske og smukke. Det er de fleste enige om. Men i den lille nordjyske by Aars var det ikke ligefrem det lokale juletræs skønhed, der var grunden til overskrifter i landets aviser – tværtimod blev træet bashet godt og grundigt, før det opnåede en slags kultstatus og faktisk blev lidt af en turistmagnet. Det grimme juletræ endte med at blive skåret i skiver og solgt som souvenirs.

Du kan (gen)læse historien om det grimme træs skæbne her

Julekalender 2018

6. december

Så mange nåle har et juletræ
Sidder du og keder dig lidt og venter på, det bliver weekend? Så kan du jo for eksempel få tiden til at gå med at tælle, hvor mange nåle der egentlig er på et juletræ. Eller nøjes med at læse om det her

Julekalender 2018

7. december

Giv dit juletræ bajere og piller
Skal du til julefrokost i dag? I så fald bør du gemme en sjat juleøl til dit juletræ, og når du stønnende rækker ud efter Treo’erne i morgen, så smid lige en ned til træet også. Begge dele får efter sigende juletræet til at holde sig frisk i længere tid.

Læs mere her

Julekalender 2018

8. december

Hent julepynt i skoven
Netop nu bugner skovene med julepynt lige fra bær og svampe til mos og gran – men hvad må du egentlig tage med hjem fra skoven?

Det kan du få styr på her

Julekalender 2018

9. december

Lav et juletræ af en kogle
Mangler du lige en hyggelig 2. søndag i advents-aktivitet? Så smut en tur i skoven, find nogle grankogler og lav små nuttede juletræer. Skoven i Skolen viser dig hvordan

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Hanne siger:

    En spændende og anderledes julekalender.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×