Tags: ,

Sankebrænde undtages – måske – for ny afgift

0

Af -

Sankebrænde undtages måske for ny afgift

På et åbent samråd om afgift på brænde, kom det for nyligt frem, at partierne bag energiforliget nu er enige om at fritage sankebrænde fra den omdiskuterede forsyningssikkerhedsafgift.

Se mere i Afgift på brænde

Afhænger nu af EU

Imidlertid kunne politikerne ikke garantere for undtagelsen af sankebrænde, da alle nye afgifter skal godkendes i EU.

”Vi har drøftet sagen i forligskredsen, og vi er ikke interesserede i at pålægge sankebrænde denne afgift, hvis vi ellers kan få lov af EU, som jo skal godkende den slags afgifter,” udtalte klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) på samrådet.

Bagatelgrænse

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå denne afgift og arbejder på at få lov at operere med en bagatelgrænse. Vi er i dialog med EU nu, og når vi er færdige med disse samtaler, kommer der et lovforslag om afgift på biomasse”, supplerede Skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Skatteministeren kaldte også afgiften på sankebrænde en ”vanskelig sag”, som ville blive svær at administrere for Skatteministeriet.

Kommercielt handlet brænde

Det er dog kun sankebrændet som tænkes fritaget for afgiften.  Fritagelsen gælder nemlig ikke brændetårne, som hører under kommercielt handlet brænde.

Det bekræfter Martin Lidegaard over for Jyllands-Posten. ”Afgiften på kommercielt brænde er stadig en del af energiforliget”, siger han.

Lovforslag og ikrafttrædelse

Ministrene forventer at det endelige lovforslag vil blive fremlagt i marts/april måned.

Forsyningssikkerhedsafgiften på alle former for rumvarme – måske undtaget sankebrænde – forventes at træde i kraft i 2014. Efter ikrafttrædelse forventes en indfasningsperiode frem mod 2020.

Læs mere om brænde i Træ.dk’s store brændetema

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×