Skandinavisk arkitektvirksomhed satser stort på træbyggeri

0

Vidensdeling skal fremme bæredygtigt træbyggeri i Skandinavien.

Af -

I de seneste år har man kunnet følge den rivende udvikling der har været inden for træbyggeri. Højhuse af træ skyder op rundt om i verden, det ene højere end det andet. Og med god grund. For træ er et klimavenligt materiale og et bæredygtigt alternativ til beton.

Mange bygherrer og arkitekter har også fået øjnene op for det lette, men stærke, materiale, der er med til at skabe klimakloge byggerier med lækre, æstetiske kvaliteter. Og spørger man Arkitema Architects, så skal der bygges meget mere i træ. De har netop lavet et nyt forretningsområdet med fokus på træbyggeri, kaldet Arkitema Timber, og indledt et samarbejde med blandt andre brancheorganisationen Svenskt Trä og ejendomsudviklingsselskabet Folkhem Trä, der udelukkende bygger i træ.

”I Folkhem har vi gennem mange år forsøgt at få branchen til at forstå vigtigheden af at omstille byggeriet til en større brug af træ. Træ er det eneste rent genanvendelige byggemateriale og det er derfor en vigtig brik i vores stræben efter at løse klimaproblemerne. Derfor er vi glade for, at et af de største arkitektkontorer som vi har samarbejdet med i mange år, tør satse på fremtidens byggeri,” fortæller Arne Olsson, adm. dir. i Folkhem Trä.

Visualisering: Arkitema Architects.

Resultatet af en positiv udvikling

Det nye tiltag er en reaktion på en voksende efterspørgsel på arkitekter med kompetencer inden for trækonstruktion. Målet er at blive endnu bedre til at udvikle byggerier i træ og dele viden på tværs af de skandinaviske grænser med både kolleger og kunder.

“Fordelene ved at bygge i træ er talrige og dækker alle bæredygtighedsaspekter. Med træ kan vi skabe sunde, omkostningseffektive og klimavenlige løsninger. Derfor er jeg meget glad for, at Arkitema har taget en beslutning om en stor investering i træ og vi er alle begejstrede for, at vi nu kan arbejde endnu mere med trækonstruktioner i fremtiden,” siger Daniela Grotenfelt, senior specialist inden for bæredygtighed hos Arkitema.

Arkitektvirksomheden arbejder i øjeblikket på flere store projekter, hvor træ spiller en hovedrolle. Blandt andet den kommende Sønder Otting Skole i Haderslev og et stort trækompleks i svenske Ör.

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

En folkeskole af træ

Dansk folkeskole skal være bæredygtig og fuld af leg.

Et boligkvarter af træ

I en svensk forstad skal der bygges et helt boligkvarter af træ.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×