Hvordan får man en uddannelse som møbelsnedker?

0

Af -

Hej Træ.dk

Jeg har i mange år gået og tænkt på at en uddannelse som møbelsnedker. Dels fordi jeg elsker at bearbejde træ, men også fordi jeg har ideer inde i hovedet som jeg gerne vil kunne lave i praksis.

Jeg vil gerne høre om I kan fortælle hvad mine muligheder egentlig er for at få en læreplads som møbelsnedker, og her tænker jeg også specielt på den finansielle krise vi står midt i.

Mvh
Simon

 

 

Svar

 

Kære Simon

Det er rigtigt at det kan være svært at få en læreplads. Det gælder også inden for træ- og møbelbranchen. Og den aktuelle krise gør det ikke nemmere. Det er imidlertid et paradoks, idet branchen selv vurderer, at der er behov for langt flere lærepladser for at opveje antallet af medarbejdere fra de store efterkrigs-årgange, der i stort antal går på pension i disse år. Alligevel er virksomhederne tøvende.

Det er dog et håb. I erkendelse af det generelle problem med at skaffe lærepladser, er der for nylig lavet en lovændring, der giver et tilskud på 50.000 kroner til virksomheder der opretter en læreplads. Med denne gulerod skulle der være bedre chancer for at finde en læreplads. Loven er imidlertid tidsbegrænset og varer til 31. dec. 2010, så du skal snart ud og kontakte mulige lærepladser, hvis tilbuddet skal hjælpe dig.

Læs mere om uddannelsen som møbelsnedker her på hjemmesiden.

På hjemmesiden UddannelsesGuiden kan du læse mere om uddannelsen som møbelsnedker. På hjemmesiden kan du også læse mere om fremtidsudsigterne for at få job efter endt uddannelse. Generelt inden for bygge- og anlægbranchen, vurderes det, at beskæftigelsesudsigten for 2010 og 2011 bliver vanskelig, men at der er gode udsigter til job for de elever, der starter i 2010 og kommer ud på arbejdsmarkedet i 2014.

Vi håber du kan bruge vores svar og vi ønsker held og lykke med uddannelsen

 

Med venlig hilsen
Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs også:

Bygningssnedker – en af træets uddannelser

Bygningssnedkerfaget er et kreativt håndværk hvor træet er i centrum. Uddannelsen til bygningssnedker veksler mellem skoleophold og virksomhedspraktik.

Arkitekt – en af træets uddannelser

Arkitektuddannelsen rummer rige muligheder for forfølge interessen for træ.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×